Jegyzet

2023.12.23. 12:29

Karácsonyi öröm, de élethosszig tartó felelősség

Mindenki arra vágyik, hogy teljesítse szerettei kívánságát - Veres Edina gondolatai a témában.

Veres Edina

Hamarosan itt a szenteste, amikor a csengettyű szót meghallva megannyi gyermek és felnőtt lép oda a karácsonyfákhoz megnézni: milyen ajándékot hozott a Jézuska. Mi sem természetesebb, mint hogy mindenki arra vágyik, hogy teljesíthesse családtagjai és barátai szívének leginkább óhajtott kívánságát.

A szépen becsomagolt dobozok bontogatásának varázsához azonban felelősség is társul, főleg akkor, ha az ajándék történetesen egy élő állat… és persze, a gyermekek szinte majd kiugranak a bőrükből, amikor megtudják: a „Jézuska” tényleg meghallgatta a kívánságukat, aminek köszönhetően egy édes kis szőrpamacs vár rájuk a karácsonyfa alatt. Az álom teljesülésének pillanata valóban meseszép, de sajnos illékony is. Hiszen egy kis állat amellett, hogy borzasztóan aranyos és megannyi boldog pillanatot tud csempészni a szürke hétköznapokba, rengeteg figyelmet, törődést, illetve nem kevés türelmet is igényel. Erre pedig mindenképp fel kell készülni szülőként is, illetve a gazdivá válás felelősségére a csemetéket is fel kell készíteni. Szem előtt kell tartani, hogy egy „négylábú” érkezése nem csupán átmeneti változást visz egy család életébe, hiszen egyetlen élő állatot sem lehet feltenni a polcra, mint egy megunt plüssfigurát, vagy egyéb játékot.

Tehát itt is érvényes a „Vigyázz, mit kívánsz…” mondás. Fontos tehát, hogy felelősséggel teljesítsük a kívánságokat annak érdekében, hogy az emberek és újdonsült kedvenceik karácsonya egyaránt boldogan telhessen, méghozzá egy életen át!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában