Jegyzet

2023.12.12. 09:15

Karácsonyi készülődés

Lászlók Judit

Mindannyian tudjuk, hogy a karácsonyra való készülődést sosem lehet eléggé időben elkezdeni, azonban egyre többször tapasztalom, hogy van, aki már szeptemberben lázasan készíti a karácsonyfadíszeket, de olyan is akad, aki bejglit süt novemberben, miközben az ajándékokat sokan hónapokkal korábban elkezdik beszerezni. 

Néhol pedig már november végén irigylésre méltó karácsonyi díszben pompáznak az otthonok. Arról nem is beszélve, hogy szinte egész decemberben a különböző karácsonyi programokon és a vásárokban töltheti el az ember a szabadidejét. Természetesen ennek is megvan a maga varázsa, de én őszintén szólva nem tartom magam „karácsonyimádónak”, azaz olyan személynek, akit ösztönöz a korai készülődés. Én inkább azok közé tartozom, akik szeretik az ünnepeket, de úgy gondolják, annak is megvan a maga szépsége, ha azt éppen a maga idejében ünnepeljük és nem egy kicsit vagy nagyon előrehozva. 

Én általában a karácsony előtti héten elintézem a bevásárlást, majd a szenteste előtti napokban feldíszítem a fát. Aztán december 24-én a délelőtt a sütés- főzéssel telik, majd az estét a családdal együtt töltjük. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az utóbbi számunkra mindig nagyon jól szokott sikerülni. Természetesen ahány ház, annyi szokás, és az is biztos, hogy az ünnepi hangulatot nem lehet dátumhoz kötni. Ugyanakkor, ahogy a közmondás is tartja, mindennek megvan a maga ideje, így a karácsonynak, és az arra való készülődésnek is...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában