Ünnepváró

2023.12.13. 09:46

Karácsonyi ajándékokat és díszeket készítettek a kézműveskedő salgótarjáni diákok

Kézműves foglalkozáson csillogtathatták meg ügyességüket a közelmúltban a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájának diákjai.

Veres Edina

Karácsonyfára való díszeket készítettek az általános iskolások

Fotó: Facebook

Az oktatási intézmény Facebook oldalán számolt be arról, hogy a 8.A osztályos tanulóik az immár hagyományos kézműves foglalkozásra voltak hivatalosak a közelmúltban. 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ismét megszervezte salgótarjáni székházában, illetve annak udvarán a nagy múltú, ünnepre hangoló kézműves vásárát, illetve az ahhoz kapcsolódó, iskolásoknak szóló karácsonyi kézműveskedést is. Az egymást követő különböző foglalkozások során a vásáron megjelent népi iparművészek és kézműves vállalkozók vezették be a saját mesterségük rejtelmeibe a fiatalokat. 

Mindezt a Petőfi Sándor Tagiskola is megerősítette bejegyzésében, amely szerint a diákjaik levendulával töltött illatzsákocskákat és textil szaloncukrokat készítettek. Mint írták, ez előbbi remek karácsonyi ajándék, míg az utóbbi egyedi karácsonyfadísz lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában