Fejlesztések

2023.12.31. 17:17

Jövőre újabb beruházások indulhatnak el Pásztón

Másabb volt ez az év az előzőekhez képest – közölte Farkas Attila polgármester portálunkkal.

Nagy Orsolya

Mint mondta: nehéz év volt, hiszen a bevételek stagnáltak, de a kiadások sokszorosára nőttek idén. Ennek ellenére nehezen, de jelentős állami segítséggel meg tudták oldani az aktuális problémákat.

A polgármester kitért a fejlesztésekre is

– A nagyobb beruházások 2022-ben befejeződtek, de idén elkészült például a bölcsőde, ahol a berendezések beszerzése még folyamatban van. Ezen túlmenően elkészült a Varázsvölgy II. elnevezésű projekt is, amely során két épület is új köntöst kapott. Várhatóan pedig egy Zsigmond Király korszakát bemutató interaktív kiállítás is nyílik majd, amely a tervek szerint tavasszal nyitja meg kapuit – mondta Farkas Attila.

Hozzátette: a felkészülés éve is volt az idei, hiszen jövőre elindulhatnak az új Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz projektek a városban. Modernebbé válik például a francia tagozat épülete, felújítják a Hajós Alfréd úton található sportpályán a futókürt és a lelátót, de elkezdődik majd az okos város beruházás is. Emellett korszerűsítik a könyvtár épületét, de az utak felújítását is folytatják és több helyen megoldják majd a vízelvezetési problémákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában