Áruház

2023.12.23. 11:35

Jövő tavasszal kezdődik Rétságon a bevásárlóközpont építése

Régi lakossági igény teljesülhet hamarosan Rétságon. Az önkormányzat a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy március elseje környékén megindulhat a város északnyugati határában létesülő bevásárlóközpont építése.

Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi járási székhelyen, illetve a környékbeli településeken élőknek eddig jókora utat kellett megtenniük, húsz-huszonöt kilométert közlekedniük, míg eljutottak egy-egy szupermarketba, vagy nagyobb áruházba, Balassagyarmaton, illetve Vác térségében. Az elmúlt években a lakosság részéről több jelzés érkezett az illetékesekhez, hogy érdemes lenne felvenni egy áruházlánccal a kapcsolatot, amely Rétságra települhetne, hiszen egy ilyen város, illetve a felvevőkörzete igazán megérdemelné, hogy fejlődjön a kereskedelme, ami újabb fellendítő hatással lehetne Nógrád és Pest vármegyének erre a peremvidékére. A tárgyalások megkezdődtek, és egyre közelebb kerül az a pillanat, amikor a leendő bevásárlóközpontnál megtörténhetnek az első kapavágások.

Megvannak az engedélyek

Mezőfi Zoltán december első napjaiban adott tájékoztatást a részletekről. Kifejtette, a város északnyugati határában indulnak meg hamarosan a munkálatok. A kivitelezésre kijelölt cég már rendelkezik a szükséges engedélyekkel. Az előzetes egyeztetések szerint a kialakítás első lépsei várhatóan 2024. január tizedike körül kezdődnek, ekkor végzik el a Jászteleki út meghosszabbított szakaszának aszfaltozását egészen a 2-es főút torkolatáig. Ezt követően március elején vonulnak fel a szakemberek és indítják el a bevásárlóközpont építkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában