Lakoma

2023.12.31. 12:17

Jótékonysági főzésre hívják a patakiakat szilveszter napján

Civil kezdeményezésre jótékonysági főzést és ételosztást tartanak szilveszter napjának kora délutánján Patakon.

Hegedűs Henrik

A szervezők részéről Jardek Zsolt mondta el gondolatait, amelyben kifejtette: a felgyorsuló világban egyre kevesebb időt szentelnek az emberek a szeretteikre, a barátaikra, illetve a településen élő szegényebbekre. 

Hozzátette: Patak egy olyan kis közösség, ahol az emberek összetarthatnak, segíthetik azokat, akik igazán rászorulnak. Legyen az itt született, vagy csak felnőtt fejjel a faluba költözött személy. Éppen ezért gondoltak arra, hogy december 31-re, vasárnapra jótékonysági főzést szerveznek, ahová szeretettel várnak olyan rászoruló családokat, akik szívesen elfogadnak és elfogyasztanak egy-egy tál meleg ételt. A menü lencsefőzelék lesz sertés virslivel, hogy mindenkinek szerencsét és bőséget hozzon az új esztendő.

A vendégeket 13 órától invitálják a községbe, a Táncsics utca 18. számú házhoz, de külön kérés, hogy ételes edényt mindenki vigyen magával, azonban természetesen aki egészségi állapota, vagy más hátráltató körülmény miatt személyesen nem tud elmenni, előzetes értesítést követően otthonába szállítják el a finomságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában