Adományozás

2023.12.17. 08:21

Jónak lenni jó! – a nógrádiak is támogathatják a koraszülött gyermekek fejlesztését

Az adventi időszakhoz sok éve hozzátartozik már, hogy a közmédia elindítja a Jónak lenni jó! kampányát, ami egy adventi hétvégén gyűjt pénzadományokat egy-egy kiemelt célra.

Veszelovszki Balázs

Lehet nagyobb formátumú vagy kisebb összegeket is adni. A kisebb ezúttal is csak a számok szintjén értendő, hiszen nincs egy-egy ilyen adománygyűjtésnél kicsi összeg, mindegyik hatalmas segítség a rászorulóknak.

Idén a koraszülött és a veleszületett rendellenességgel élő gyermekek fejlesztéséért gyűjtenek a Semmelweis Egyetem Alapítványa részére. Ezek az újszülöttek egy-egy kis csodák, akik nagyon alacsony súllyal érkeznek közénk. Mind-mind hősök, hiszen életerejük és kitartásuk révén, a hatalmas szakmai és lelki támogatói közeg összehangolt munkája alapján napokat, heteket, hónapokat töltenek kórházi körülmények között, amíg elérik azt az egészségi állapotot, hogy szerető családjuk körében növekedhessenek a későbbiekben. 

A munka óriási, a felelősség hatalmas, az igény pedig egyre bővül, ezért gyűjtenek arra, hogy a kapacitást bővíthessék a későbbiekben is. Az adománygyűjtés már jóval a százmillió felett jár e sorok írásakor. A kampány sikerességére korábban Ferenc pápa is az áldását küldte, sőt, ő maga is ajánlott már fel tárgyat az árverésre.

Ennek az adománygyűjtő kampánynak a neve röviden, szinte gyermeknyelven, de nagyon szépen fogalmazza meg karácsony üzenetét: tegyél jót, ezáltal te is jóvá válsz!  A műsorról és a támogatás lehetőségeiről, illetve a kampányról bővebben itt olvashatunk.

Tegyünk hát ezen a vasárnapon mi is jót, és ezt építsük be nemcsak az adventi időszak hátralévő részébe, nemcsak az ünnep szeretetteljes napjaiba, hanem a hétköznapokba is, hogy ezáltal is jobb lehessen a világ!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában