Ünneplés

2023.12.31. 13:18

Itt a parti idő nógrádiak! – menő szilveszteri buli ötleteket hoztunk az estére

Ahány ház, annyi szokás. Ez a közmondás nem is lehetne igazabb, hiszen mindenki másképp ünnepel, ha a szilveszterről és az óév búcsúztatásáról van szó.

Sipos Nina Vivien

Olykor a megszokott módon való mulatozás, ünneplés unalmassá válhat, főleg ha évek óta ugyanaz a “nóta”. Ilyen esetben akaratlanul is valami újra, felpezsdítőre vágyik az ember, ihlet híján viszont nagyon nehéz újítani a bevett szokásokon. Íme néhány népszerű parti ötlet Nógrádból, amelyek garantáltan felélénkítik majd az idei szilvesztert!

Adj témát a bulinak!

Melyik az a tematika, amelyik a legjobban megfog? A retro 80-as, 90-es, 2000-es évekbeli? A most trendi, csillámokkal és flitterrel teli, vagy a régi klasszikus séma az, ami tetszik? Bátran próbáld ki azt, amit akarsz - persze egyeztetve előzetesen a vendégeiddel -, és csinálj egy fergeteges szilveszteri partit, amit még utána is sokat fognak emlegetni az ismerőseid, hogy mennyire király volt. Igazítsd a dekorációt, a programokat, az ételeket és italokat az adott témához, hogy jobban passzoljon a kívánt hangulathoz, esetleg adj meg dress code-ot a többieknek.

Csavard fel a hangerőt! 

Szükség van olykor azokra az "ereszd el a hajamat" típusú mulatságokra, amikor mindenki kitudja ereszteni a felgyülemlett fáradt gőzt, meg a feszültséget. A szilveszterben az a jó, hogy sokféleképpen meg lehet ünnepelni azt, hogy megint eltelt egy év. Ha újítani szeretnél, idén rendezhetsz egy házi bulit, tele zenével, tánccal, na meg persze alkohollal is feldobhatod a társaság kedvét. Mindenesetre fontos a mértéktartás! 

Szervezz egy szórakoztató játékestet!

Egy jó kis program kell ahhoz, hogy kellemesen teljen az este? Családi, baráti körben is nyerő ötlet, ha játékestet szervezel szilveszterkor, főleg mivel kicsik és nagyok egyaránt részt tudnak venni benne. Előkerülhetnek a különböző kártyajátékok, az Activity, a Gazdálkodj Okosan!, a Scrabble, a Monopoly, vagy éppen a Tabu társasjáték a szekrényből, és máris indulhat a nevetéssel teli buli!

A filmnézéshez pattogatott kukorica is kell

Nincs semmi baj a visszafogottsággal, ha valaki azt preferálja a zajos, táncos ünneplés helyett. Egy filmnézős esthez a családdal, barátokkal elengedhetetlenül fontos a jól kiválasztott filmek listája, ám az olyan kellékekről sem szabad megfeledkezni, mint a megfelelő mennyiségű ital vagy a pattogatott kukorica. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában