Nool.hu podcast

2023.12.30. 06:57

Hazánk értékeit mutatja meg a dánoknak a rákóczibányai származású koppenhágai nagykövet (podcast)

Rákóczibányáról indult, s jelenleg hazánk koppenhágai nagykövete Jakab Gabriella. Az excellenciás asszony sosem készült diplomatának, sokkal inkább vonzotta a színpad, azon belül is a versmondás és a színjátszás.

Nool.hu

A salgótarjáni Bolyai János Gimnázium egykori növendékét telefonon kerestük meg, hogy engedjen bepillantást a külképviseleten folytatott munkájába

Forrás: Beküldött fotó

Elmondása szerint ma már mégis egyértelmű, hogy a közigazgatási pálya az igazi hivatás számára. A salgótarjáni Bolyai János Gimnázium egykori növendékét telefonon kerestük meg, hogy engedjen bepillantást a külképviseleten folytatott munkájába: abba, hogy miként mutatja meg hazánk értékeit a dánoknak – de nem kerülhettük ki az örök szerelem, a versek és szépirodalom világát sem. 

A versmondó versenyeken kiemelkedően szereplő egykori diák, ma már nagykövetasszony készséggel és boldogan avatott be bennünket, földijeit megbízatása egyes részleteibe, de kiderül az is, hogy a versektől nem lehet elszakadni még külhonban sem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában