Hitélet

2023.12.03. 10:28

Ezüstmisés atya szentelte meg az alsótoldi kápolna szobrait és keresztútját

Ezüstmisét mutatott be Alsótoldon, a Szent Márton-kápolnában a település egykori lelkipásztora, Urus Attila nagylóci plébános. Az atya a szertartás során megszentelte a kápolna keresztútját és szobrait.

Veres Edina

Urus Attila szentelte fel a kápolna új szobrait

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Megtelt hívőkkel az alsótoldi Szent Márton-kápolna a szombat délután tartott szentmisére. A liturgia különlegességét az jelentette, hogy a település egykori lelkipásztora Urus Attila nagylóci plébános pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából ezüstmisét mutatott be. Az atya a szertartás részeként szentelt vizet hintet a kápolna keresztútját jelképező keresztekre és szobraira. 

Adventi gyertyagyújtás is volt a Szent Márton-kápolnában
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A Szűzanyát, Krisztust és a kápolna névadóját, azaz Szent Mártont ábrázoló kerámia szobrokat Blaskó Sándor szobrászművész készítette. A szentmise után a helyi kultúrházban szeretetvendégségen vehettek részt a megjelentek. Az agapé során Urus Attila atyát, a már említett szobrászművészt, Blaskó Sándort és családját, valamint az adományozókat köszöntötték, illetve számukra Alsótold jelenlegi lelkipásztora, Bokros Levente atya emléklapot nyújtott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában