Adományozás

2023.12.17. 11:23

Dobozba zárt szeretet: idén is segíti a rászorulókat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a tizenharmadik, amikor cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai – adta hírül az intézmény az oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a csomagok szerdán útnak is indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljusson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

– Az egész országban népszerű cipősdobozos ajándékozás hagyománya a nógrádi kormányhivatalnál, a szervezet megalakulásáig nyúlik vissza, immár a tizenharmadik szerveződött ilyen jótékonysági akció – hangsúlyozta Szabó Sándor.

Az ajándékait több tucat munkatársához hasonlóan cipősdobozba csomagoló főispán ismertette: a felhíváshoz csatlakozók a rászoruló családok gyermekeinek kedveskednek ajándékaikkal.

Mint mondta: a társadalmi különbségek csökkentésében lehetőségeihez mérten az egyénnek is felelőssége van, büszkeséggel tölti el, hogy mindezt a felhíváshoz csatlakozó több tucat kormányhivatali munkatársa is átérzi.

Az intézmény oldalán arra is kitért, hogy az idei évben is a felhívást koordináló Salgótarjáni Járási Hivatal dolgozói voltak a legaktívabb felajánlók. A kormányablakban, a foglalkoztatási, a titkársági, a gyámügyi, a népegészségügyi és hatósági területen dolgozó, továbbá az agrár, a hatósági és a vidékfejlesztési szakterületek kormánytisztviselői csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat. A dobozokban tartós élelmiszerek, játékok és ruhaneműk egyaránt megtalálhatók. A felajánlók a becsomagolt ajándékra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntették, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól a meglepetés, a szociális központ munkatársai ez alapján tudják célirányosan a legmegfelelőbb helyre eljuttatni azokat.

Lászlók Katalin, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának intézményegységvezetője a csomagok szerdai útnak indulásakor ismertette: a hátrányos helyzetű és az általuk gondozott családokhoz juttatják el a csomagokat. Kifejtette azt is, hogy Salgótarján és térsége 29 településének mindegyikére jut majd az ajándékokból. Olyan családokhoz fognak kerülni, ahol nagyon sokszor az anyagi helyzetük nem engedi meg, nem teheti lehetővé, hogy ajándékot vegyenek a gyermekeknek. Sajnos vannak olyan családok is, ahol csak ezek a közvetített adományok jelentenek ajándékot, meglepetést a fa alatt karácsonykor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában