Halasztás

2023.12.21. 10:28

Bár elkészült a rétsági piac, egyelőre mégsem nyílhat meg a vásárlók előtt

Szinte teljesen kész állapotban várja a régóta óhajtott megnyitását Rétságon a vadonatúj városi piac, mégsem népesíthetik be heteken belül az árusok és a vásárlók. A hatóság ugyanis vízjogi engedély kiadását írta elő, ennek megszerzése viszont hosszú időbe telhet.

Hegedűs Henrik

A részletekről nemrégiben Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere számolt be az év végi lakossági tájékoztatójában. A vásártér a Zöld Város Program egyik részelemeként újult meg teljesen, több száz millió forintos költségből, a korábban rendkívül elhanyagolt állapotban lévő területet a huszonegyedik század követelményeinek szellemében korszerűsítették. 

A pavilonsor „U” alakban húzódik az autóbusz-pályaudvar tőszomszédságában, míg az őstermelők ugyancsak fedett részt kaptak a középső felületen, itt kínálhatják majd a portékáikat. Az elmúlt esztendőkben több körülmény hátráltatta a munkálatok haladását, közbeszólt a COVID-járvány következtében előállt szakemberhiány, illetve később más kivitelezőt kellett megbízni az építési tevékenységgel. Mára azonban szinte az utolsó szegig elkészült a piac, mégsem nyílhat meg.

Mezőfi Zoltán a tájékoztatójában kifejtette, a használatbavételi eljárás már megkezdődött, ám nem várt előírás szerepel az engedély kiadását halasztó okiratban. A hatóság ugyanis külön vízjogi engedélyt követel még, ennek megszerzése azonban a tapasztalatok szerint akár évekig elhúzódhat. Ez utóbbi tény alátámasztásaként a polgármester az északi buszforduló esetét említette, ahol a hasonló vízjogi engedély kiállítása négy esztendeig elhúzódott. Mezőfi Zoltán végezetül hozzátette, a helyzetet szemlélve a szíve szakad meg, hiszen egy gyönyörű, modern épületegyüttes, korszerű energetikával, hatalmas vállalkozói, betelepülési érdeklődéssel ott áll parlagon, és nem tudják a kereskedelem számára átengedni, és még homályosan sem látják a folyamat végpontját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában