Nool.hu videó

2023.11.27. 20:28

Zökkenőmentes úton kelhetnek át a közlekedők a somoskőújfalui határnál (videó)

Megújult a somoskőújfalui határátkelőhelyhez vezető út, amely egy jelentős útszakasz szűkebb hazánkban. Hétfő délelőtt ünnepélyesen átadták a beruházást.

Nagy Orsolya

A Közút saját forrásból, 194 tonna aszfalt felhasználásával 2500 négyzetméter megújításával tette kényelmesebbé a határátkelőhely használatát

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvényen Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója úgy fogalmazott, hogy a település működése szempontjából is fontos a határátkelőhely, hiszen a határállomás épületében működik a polgármesteri hivatal. Emellett fontos az egész régió szempontjából is, hiszen Nógrád vármegye fekvése lehetőséget biztosít a szomszédos Szlovákiával történő, aktív gazdasági és infrastrukturális kapcsolattartásra.

– Már jó ideje nem kell időzni itt, amikor Szlovákia felé elhagyjuk az országot, vagy épp hazatérünk, éppen ezért fontos, hogy a zökkenőmentes átjutás megfelelő burkolaton történjen. A Magyar Közút saját forrásból, 194 tonna aszfalt felhasználásával 2500 négyzetméter megújításával könnyítette meg, tette biztonságosabbá és kényelmesebbé a határátkelőhely használatát – hangsúlyozta Lehel Zoltán.

Hozzátette: a lehetőségekhez mérten folyamatosan azon dolgoznak a Közútnál, hogy fejlesszék és megújítsák szűkebb hazánk úthálózatát.

Nem mindegy, mit látnak a határon átlépők

Szabó Sándor, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal főispánja felidézte 2007 decemberét, amikor lebontották a sorompókat mindkét oldalon, ugyanis létrejött a schengeni egyezmény, onnantól kezdve pedig szabadon lehetett átjárni. Azóta ugyanaz aszfalt volt ezen a szakaszon, de most végre sikerült felújítani. 

A főispán kifejtette: nem a hossza a lényeg ennek az útszakasznak, hanem a helye és jelentősége, hiszen legtöbbet mi, magyarok járunk át, valamint szlovák és lengyel testvéreink, így nem mindegy számunkra sem, hogy mi az első benyomásuk Magyarországról. Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselő elmondta, egy nagyon rossz útszakasz volt a somoskőújfalui, amelyre ráfért már a felújítás.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn Salgótarjánban két felújított útszakaszt is átadott a Közút:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában