Tömegközlekedés

2023.11.29. 16:18

Új és áthelyezett autóbuszok is csatasorba álltak Nógrád vármegyében

November utolsó hetében öt új autóbusz áll szolgálatba Nógrád vármegyében, több járművet pedig áthelyeztek.

Angyal Eszter

Öt darab Credo Econell 12 helyközi autóbusz kezdte meg szolgálatát a közelmúltban Nógrád vármegyében

Forrás: Facebook/Salgótarján és Nógrád megye közösségi közlekedése

Új és áthelyezett járművek állhattak forgalomba Nógrád vármegyében november utolsó hetében – tudtuk meg a Salgótarján és Nógrád megye közösségi közlekedése című Facebook-oldalon megjelent bejegyzésből. Mint kiderült, a Volánbusz Zrt. és a járműveket gyártó Kravtex Kft. közötti keretmegállapodás értelmében 200 darab Credo Econell 12 autóbusz állt forgalomba az ország területén, ebből összesen 5 darab kapott Nógrád vármegyében helyközi autóbuszként helyet: az egyik már nyáron, a további 4 pedig az elmúlt napokban kezdte meg szűkebb hazánkban a szolgálatát. A részletekből kiderült, hogy az összesen 5 új jármű közül négy Salgótarján, egy pedig Balassagyarmat helyközi üzemében biztosítja a tömegközlekedők utazását.

Hozzátették ugyanakkor, hogy az új buszok forgalomba helyezésével együtt pár átrendeződés is történt, hiszen Salgótarján térségéből 3 darab, még tavaly ősszel forgalomba helyezett Credo Inovell 12 autóbusz távozott Balassagyarmatra, távolsági járatokra, ugyanakkor a most áthelyezett buszok által felszabadult Volvo 8900-asok sem maradtak munka nélkül, 3 közülük ugyanis a napokban Salgótarján környékén került üzembe. 

Azt írják, hogy mindezeken túl áthelyezték Balassagyarmatról az eddig ipolytarnóci vonatpótló járatot kiszolgáló buszt is, helyét pedig a most forgalomba álló új Econell-ek egyike vette át. Az új/újszerű járművek áthelyezésén kívül további 1 autóbusz, egy Ikarus C56.22 – ami eredetileg Hatvan környékén közlekedett, majd később Egerbe helyezték át – is Salgótarjánba került, hogy utolsó köreit a nógrádi megyeszékhely környékén futhassa le helyközi járatként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában