Zöld Csiga

2023.11.19. 13:44

Több mint 360 millió forintból újították fel Balassagyarmat zöldterületeit

A végéhez ért a többgenerációs, aktív rekreációs zöldterületek létrehozása az Ipoly-parti városban. A Zöld város programot Balassagyarmat önkormányzata 364,6 millió forint támogatásból valósította meg.

Lukács Zsófia

A sokak által Zöld Csigaként ismert projekt keretében európai uniós támogatás segítségével egy új városi zöldterület létrehozása, illetve egy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség felújítása történt meg.  

– A beruházás során többgenerációs, városi aktív rekreációs zöldterület jött létre Balassagyarmat dél-nyugati részén, az Algőver-Honti-Perczel Mór-Vak Bottyán utcák közötti mintegy 3 hektár nagyságú területen. A fejlesztés részeként közpark, futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, beton burkolatú extrém kerékpáros pálya, szociális helyiség, mosdó létesült, illetve a meglévő növényfelület rehabilitációja is megtörtént. Emellett az új közpark jobb megközelíthetősége érdekében a Vak Bottyán utca szilárd burkolattal való ellátására is sor került az Algőver és Percel Mór utcák között – tájékoztatta portálunkat Oravecz István projektmenedzser.

Hozzátette, hogy a projekt másik elemeként teljes körű belső felújításon esett át a Rákóczi fejedelem út 53. szám alatti, önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség. A projektmenedzser arra is kitért, hogy  a város jelentős zöldfelületeinek felújításával, aktív rekreációs területek kialakításával, Balassagyarmat településképének javításával, az üzlethelyiség felújításával család- és klímabarát települést hoztak létre, a lakosság egészségi állapotának javítását szolgálják, a gazdasági környezetet fejlesztették, illetve a város népességmegtartó képességén is előremozdítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában