Beruházás

2023.10.29. 11:49

Hamarosan kipróbálhatják az érdeklődők Balassagyarmat új extrém pályáját

Balassagyarmaton épült meg az ország egyik legnagyobb extrém sportpályája. Minap Csach Gábor polgármester Vizi Tiborral, a Balassagyarmati Kerékpáros Sport Egyesület elnökével egyeztetett a pálya használati rendjéről.

Lászlók Judit

Csach Gábor, a város polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy az egyesület részt vett a pálya tervezésében és a kivitelezés ellenőrzésében is. A folyamatban lévő használatbavételi engedély megérkezéséig az egyesület javaslatot tesz a nyitvatartási rendre, a sporteszközönkénti idősávokra és a biztonsági előírásokra. Hozzátette: "Egyeztettünk a használat részleteiről, így a felügyelet biztosításáról is, hiszen a pálya nem megfelelő használata balesetveszélyes. Önkormányzatunk mindenben együttműködik az egyesülettel. Télen csak kifejezetten jó idő esetén lesz nyitva a pálya. Márciusban nyílt napokkal, látványos bemutatókkal és versenyekkel indul a szezon, akkorra elkészülnek a csupasz betonfalakat díszítő graffitik is."

A polgármester a bejegyzésben kitért arra is, hogy az elkerített pályán mosdó, fedett és zárt közösségi tér is helyet kapott padokkal, asztalokkal, valamint térfigyelő kamerákkal. Továbbá leaszfaltozták a pálya előtti Vak Bottyán utcát, és parkoló is készült. A pálya mellett három hektáros park létesült gyalogjárdával, játszótérrel, felnőtt sportparkkal, utcabútorokkal és négyszázötven méteres erdei futópályával. Mindezek mellett pedig közel kétszáz fát és cserjét is elültettek, amelyek ha megnőnek, úgy a jövőben ez lesz majd a város második leghangulatosabb közparkja.

Salgótarjánban minap pumpapályát adtak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában