Kitüntetés

2023.11.01. 07:07

Tarnóczi Jakab után egy másik salgótarjáni tehetség is Junior Prima díjat kapott

A 2003-ban Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke messzemenő támogatásával alapított Prima Primissima-, illetve Prima díjazási folyamat 2007-ben egészült ki a harminc életév alatti tehetségeket elismerő Junior Prima díjak évenkénti odaítélésével. Ez utóbbi gesztus a közelmúltban realizálódott, minthogy kihirdették a kategóriánkénti győzteseket.

Csongrády Béla

Kisbali Bence a munkaeszközei között

Forrás: Beküldött fotó

A jeles szakemberekből álló zsűri a színház-, film- és táncművészet területén Tarnóczi Jakab salgótarjáni gyökerű rendezőnek ítélte oda e rangos elismerést. Néhány nappal később ugyanebben a díjban részesültek a sajtó – konkrétan az ismeretterjesztés és a média – területén kimagasló teljesítményt produkáló fiatalok. Az eredetileg harminchat jelölt száma az első körben tíz főre csökkent s végül hatot – köztük a szintén helyi származású Kisbali Bencét – választott ki az elismert ítészeket tömörítő grémium. Nevezett a VOSZ Nógrád Megyei Szervezetének ajánlására került a listára.

A 22 éves fiatalember a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, s már középiskolás korában felhívta magára a figyelmet a fotózáshoz, a filmezéshez, illetve a számítástechnikához való vonzódásával. Figyelme egyre inkább a rádiózásra koncentrálódott, az évek során több online és földi sugárzású rádiónál is dolgozott már. Ifjú lokálpatriótaként Salgótarján érdekében is ténykedik, hasonlóan gondolkodó kortársaiból hozta létre és működteti a Völgyváros-közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában