Iskolakert

2023.11.25. 09:46

Rovarhotel, madáritató és sünlakok is színesítik az iskolakertet Bárnában

Az Aba Sámuel Általános Iskola bárnai tagintézményében 2018 óta művelnek iskolakertet, amit a Földforgatók pályázat segítségével alakítottak ki, azóta annak gondozása beépült a tanulók mindennapjaiba. 

Gulyás Edina

A bárnai Suliligetben mindig nagy a sürgés-forgás

Forrás: Facebook / Bárnai általános iskola

– A Földforgatók pályázat támogatásával különböző eszközöket és vetőmagokat kaptunk. Ugyan a pályázat fenntartási időszaka azóta lejárt, de a kertgondozás beépült intézményünk mindennapjaiba. Mivel már csak az alsó tagozat működik iskolánkban, így az elmúlt időszakban lecsökkentettük a kert méretét. Négy magaságyást és fűszerállványt gondozunk, de virágokat és gyümölcsöket is nevelünk – tájékoztatott Szabóné Bohács Ditta, az iskola igazgatója. 
– Olyan zöldségféléket ültetünk, amelyek a nyári időszakban nem igényelnek gondoskodást: retket, hagymát, borsót, salátát. Ezeket a tízórai mellé is szívesen fogyasztják a gyerekek, de, ha jó a termés hazára is visznek abból.

Hozzátette: csatlakoztak az Iskolakert Hálózathoz is, folyamatosan szemmel tartják a pályázati lehetőségeket. Tavaly például buszos kirándulást nyertek, mivel a környező iskolák közül az ő kertjük bizonyult a legszebbnek. Az intézmény egyik pedagógusa állatasszisztált órákat is tart a gyerekeknek, így megpályázták és el is nyerték az Állatbarát intézmény címet. Ennek kapcsán bővítették a kert látnivalóit: sünlakokat, madáritatót és rovarhotelt helyeztek el abban. Szép idő esetén a kerti tanteremben tartanak meg bizonyos órákat, az ott elhangzott információkat ugyanis könnyebben megtanulják a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában