TOP

2023.11.07. 07:59

Majdnem 200 millió forintból fejlesztették a vízelvezető-rendszert Diósjenőn

Diósjenő önkormányzata a portálunkhoz eljuttatott közleményben tudatta, hogy a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) korábban közel 200 millió forintot nyertek el a belterületi védelmet szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciójára. A közelmúltban befejezték a beruházást a szakemberek.

Lászlók Judit

– Diósjenőn a község elhelyezkedése miatt a csapadékvíz sok gondot okozott, ezért európai uniós pályázatból, mintegy 200 millió forint támogatásnak köszönhetően biztonságos csapadékvíz elvezető-rendszert építettek ki – olvasható a közleményben. Hozzátették: – Az átfogó, hosszú távú célkitűzés megvalósításával, a településen a csapadékvíz lefolyás és az ez által kialakuló eróziós folyamatok következtében veszélyeztetett utcákban az elvezető rendszer olyan fenntartható, természeti, társadalmi és fizikai környezetet hozott létre, amely hosszú távon megnyugtató megoldást jelent a belterületen található értékek megóvására, illetve az ott élő lakosság életminőségének javítására. 

A közleményben végül kitértek arra is, hogy a projekt konkrét céljának megfelelően a kiemelt területeken a hiányzó természetes vízelvezető rendszer helyett kialakítottak egy biztonságot nyújtó rendszert. Így a község területén lévő tizennégy vízgyűjtőből tíz újult meg a támogatásnak köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában