Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

2023.11.17. 10:15

Ma még regisztrálhatnak a nógrádi iskolák a Hulladékcsökkentési Hét foglalkozásaira

Figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásokat tartanak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság( BNPI) szakemberei, a Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva. Az iskolák november 17-ig, péntekig regisztrálhatnak a programra.

Gulyás Edina

Figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásokat tartanak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a diákoknak

Forrás: BNPI

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Környezeti Nevelési Csoportja november 17-ig várja a működési területén található iskolák és osztályok jelentkezését a Hulladékcsökkentési Hét kapcsán rendezett foglalkozásaira – adta hírül közösségi oldalán az igazgatóság. 

Idén is csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, igazgatóságunk környezeti nevelői iskolákba látogatnak el, népszerűsítve a hulladékcsökkentés szemléletét. A 2009-ben indult mozgalomhoz a BNPI 2017-ben csatlakozott, az akkori Technológiai és Ipari Minisztérium felhívására, hogy előadásokat, foglalkozásokat tartson a témával kapcsolatban. Azóta, ha a helyzet engedte, minden év novemberének utolsó hetében megismételjük ezt a küldetést, az éppen aktuális kihívásnak megfelelően – áll a bejegyzésben.

Idén a csomagolás, a csomagolóanyagok újrahasznosítása, újrahasználata, a csomagolóanyag-felhasználás csökkentése és a csomagolásból adódó hulladék keletkezésének a megelőzése áll a középpontban. Az igazgatóság is ennek a missziónak a szellemében tartja a figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásait, azokban az iskolákban, amelyek regisztrálnak a honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában