Partneri konferencia

2023.11.22. 18:41

Képet kaptak a középszintű egészségügyi képzés örömeiről és nehézségeiről a tarjáni konferencián (fotók)

Változatos, az egészségügyet és a szociális területet érintő tartalmas előadások hangzottak el szerdán a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye által szervezett Partneri konferencián, amit tizenötödik alkalommal rendeztek meg a fennállásának hatvanötödik évfordulóját ünneplő intézményben.

Gulyás Edina

Tizenötödik alkalommal rendezték meg az eseményt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

– Két jubileum is kapcsolódik a mai rendezvényhez, ugyanis fennállásának 65. évfordulóját ünnepli idén iskolánk. Az egész tanévet végigkísérő programsorozatot pedig a 15. alkalommal megtartott Partneri konferenciával nyitjuk meg – fogalmazott köszöntőjében Radics Sándor igazgató. – A hagyományoknak megfelelően ma azok az iskolánkkal partnerségben álló intézmények, társintézmények, az egészségügyi, illetve szociális terülten tevékenykedő civil szervezetek képviselői vannak jelen, amelyeknél diákjaink a gyakorlati idejüket töltik. 

Mint mondta: a programon a résztvevők hasznos, tapasztalaton alapuló információkat szerezhetnek, egyebek mellett a területet érintő jogszabályi változásokról, a pályaorientáció kérdéseiről és a vizsgáztatásról is. A konferencia célja a szakképzési feladatok összehangolása, a partnerek közötti együttműködés erősítése, a szakképzés személyi, tárgyi és szakmai feltételeinek a megteremtése. 

– Igaz, hogy eredendően más volt a profilja ennek az iskolának, azonban már évek óta egyedüliként biztosítja a vármegye ezen területén az egészségügyi képzést. Szerteágazó partneri hálózatot építettek ki az intézmény munkatársai az elmúlt időszakban, amelyek lehetőségeit maximálisan ki kell tudni aknázni – fejtette ki megnyitójában Mayer Andrea, a Semmelweis Egyetem Szakképző Intézmények Igazgatóságának vezetője. – Egyetemünkhöz jelenleg négy szakképző intézmény tartozik, közel 3100 fiatallal, ennek egyik tortaszeletét jelenti a Kanizsai iskola. 

Hozzátette: a program változatos, de többféle aspektusból nézve ugyanaz a cél, hogy az ide járó gyerekek az egészségügyi és a szociális szférában megállják a helyüket. Kiemelt partner a salgótarjáni kórház, amely minden segítséget megad ahhoz, hogy a Kanizsai iskolában végző fiatalok helyben, vagy a környéken tudjanak elhelyezkedni. 

– A mai konferencián más-más aspektusból ugyan, de rálátást biztosítanak az előadók a középszintű egészségügyi képzések mindennapjaira, örömeire, nehézségeire – hangsúlyozta Mayer Andrea. 

A szakmai beszámolókat megelőzően az iskola közelmúltban megalakult kamarakórusa mutatkozott be, majd a napot Bangó József Rómeó 10. évfolyamos diák gitár előadása is színesítette. Különleges része volt a programnak, hogy dr. Szabó Attila, a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály főorvosa közösen lépett fel Barna Teréziával, az iskola oktatójával és Puporka Tina tanulóval.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában