Varázsmanó

2023.11.26. 14:29

Karácsonyi meglepetés: Nógrádi árvák kívánságait teljesítené a rákóczibányai egyesület

Nógrádi gyermekotthonok lakóinak karácsonyát kívánja szebbé tenni egy rákóczibányai székhelyű civil szervezet. A nemes cél elérése érdekében a napokban útjára is indították a „Varázsmanó” nevű programot.

Veres Edina

Szívet melengető célt tűzött a zászlajára a rákóczibányai székhelyű Civilek a Megyéért Egyesület. A szűkebb hazánkban és vonzáskörzetében munkálkodó civil szervezet tevékenységének fő csapásirányát a lakosság – elsősorban a rászoruló emberek – szociális támogatása, a kulturális rendezvények szervezése, a közösségi szellem erősítése, illetve a lakókörnyezet fejlesztése jelenti. Többször szerveztek már korábban étel- és ruhaosztást, de tartottak már a helyi identitás erősítését célzó fórumot is.

Ez alkalommal a szűkebb hazánkban élő árva gyerekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni, így az egyesület életre hívta a Varázsmanó programot.

„A program lényege, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó támogatók a közösségi oldalunk felületének használatával teljesíthetik, Nógrád vármegyei gyermekotthonokban élő csemeték kívánságait” – olvasható az egyesület tagjának, Laczkó Biankának a tájékoztatása a Varázsmanó nevű Facebook-oldalon. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a megvalósítás első lépéseként nehéz helyzetben lévő, gyermekotthonokban élő csemeték kívánságait gyűjtik össze, amiket ezután közzétesznek a program közösségi oldalán. Így azokat az adventi időszakban akár a konkrét ajándék felajánlásával, akár a meglepetés értékének a biztosításával teljesíthetik a segíteni szándékozók.

A Civilek a Megyéért Egyesület csapata minden gyermek posztja alá december 19-ig, keddig hozzászólásban várja a jelentkező támogatót, akivel ezután személyesen veszik fel a kapcsolatot.

Az így összegyűlt felajánlásokat az egyesület Varázsmanója egy közös karácsonyozás keretén belül juttatja el az árva gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában