Jegyzet

2023.11.27. 12:00

Karácsonyi boltzár

Legyünk tekintettel a dolgozókra, támogassuk őket! - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

A karácsony közeledtével egyre többször kerül szóba, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen-e, ami egyúttal a boltok zárvatartását is jelentené. Az elmúlt napokban pedig több nagyobb áruházlánc is bejelentette, hogy nem nyitnak ki december 24-én, ami idén vasárnapra esik. Ezzel is segítve a munkatársaikat abban, hogy a szeretteikkel tölthessék az év legszebb ünnepét. 

Őszintén szólva én ezt egy nagyon jó döntésnek tartom, ugyanis amikor gyermek voltam, édesanyám bolti alkalmazottként dogozott, így éppen csak, hogy hazaért aznap délután és már készíthette is az ünnepi vacsorát. Ezért számára leginkább ez a nap a munkáról szólt. Korábban én is tevékenykedtem üzletben, így láttam, milyen őrültek háza tud lenni akkor, ha egy bolt két napig nem lesz nyitva. Ez pedig különösen igaz december 24-re. 

Sajnos nem csak arról van szó, hogy elfelejtettek valamit megvenni az ünnepi vacsorához és a vevők beugranak érte, hanem sokan ekkor tartják meg a karácsonyi bevásárlást is. Persze tudom, hogy nehéz megoldani ezt a családoknak, főleg akkor, ha nincs szabadságuk. Azonban a boltok nem véletlenül vannak az ünnepi időszakban nyitva hosszabb ideig, sőt szenteste előtt még ott van a bronz-, az ezüst-, és az aranyvasárnap is. Az online vásárlás lehetőségét nem is említve. Ezért úgy vélem, hogy az ünnepi időszakban legyünk tekintettel a bolti dogozókra is és támogassuk őket abban, hogy idén se maradjanak ki az otthoni ünnepi készülődésből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában