Felújítás

2023.11.25. 07:50

Javában zajlik a művelődési központ korszerűsítése Rétságon

Több területen is zajlanak jelenleg korszerűsítési munkák a Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében Rétságon.

Hegedűs Henrik

A nagyterem színpadán teljes körű felújítást végeznek a szakemberek

Forrás: Archív fotó: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A részletekről rövid tájékoztató formájában Jakus Szilvia, az intézmény vezetője számolt be a közvéleménynek. Kiemelte: a fűtés korszerűsítésének kivitelezése az elmúlt hetekben indult, és a szakemberek nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen. Az energiafelhasználás szempontjából is új, hatékony rendszert építenek ki. 

Hozzátette: a munkálatok alatt nem tudják használni a művelődési ház termeit, de igyekeznek úgy rendezni a körülményeket, hogy azok a látogatók számára a legkevésbé sem legyenek kellemetlenek. Átmenetileg ugyan lemondanak néhány foglalkozásról, de azt tartják fontosnak, hogy minél előbb visszaálljon a korábbi rend. A könyvtár ellenben a tervek szerint zavartalanul nyitva tart. Külön kérte az érdeklődőket, hogy a művelődési központ működésének mindennapos részleteiről folyamatosan tájékozódjanak a különböző rétsági internetes oldalakon.

Az igazgató kifejtette továbbá, hogy a színházterem korszerűsítése is megkezdődött, megújul a beszakadt színpad, új deszkázatot készítenek, kicserélik a függönymozgató eszközöket és a tűzvédelmi előírásoknak tökéletesen megfelelő függönyzetet szerelnek majd fel. Így a későbbiekben méltó környezetben rendezhetik meg a komoly közönséget vonzó előadásokat.

Jakus Szilvia hangsúlyozta továbbá: a tetőszerkezet is korszerűsítésre vár, miként az öltözők és néhány terem megszépítése sem halasztható sokáig, ugyanis minél modernebb viszonyokat szeretnének teremteni a látogatók, valamint a fellépő művészek számára. Végezetül Jakus Szilvia megköszönte a város vezetésének és a képviselő-testületnek, hogy ez a nagy léptékű beruházás megvalósulhat, mutatva azt, hogy a fenntartóknak lényeges, hogy Rétság kulturális életének a színvonala még inkább emelkedhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában