Balesetmegelőzés

2023.10.21. 08:38

Még idén megkezdődik a rétsági művelődési központ színpadának felújítása

Az október eleji képviselő-testületi ülésen döntött arról a rétsági önkormányzat, hogy korszerűsítik a művelődési központ és könyvtár színpadát.

Hegedűs Henrik

Jakus Szilvia, az intézmény igazgatója már korábban jelezte a nyugat-nógrádi járási székhely vezetésének, hogy az utóbbi időben egyre rosszabb állapotba került a nagyterem színpada, amely igen jelentős leterheltségű, és mindenképpen javasolt a felújítása, nehogy véletlenül baleset következzék be. A közelmúltban egy szakavatott cég elvégezte a színpadtechnikai felülvizsgálatot, és az ellenőrzés sorra megállapított hibákat, hiányosságokat, szabálytalanságokat, balesetveszélyes elemeket, majd a tapasztaltakat szakvéleményben foglalta össze. Ez kiterjedt a padlózatra, az elválasztó függönyökre,  az előfüggöny mozgatására és egyéb területekre, kijelentve például, hogy a romló állag miatt kerülendő a táncos, valamint az épített díszletes előadás, ami eleve kizárja az óvodások, iskolások, néptáncosok nyilvános fellépéseit, beleszámolva a próbákat is. 

Elengedhetetlen a korszerűsítés

Mindezek tudomásul vételét követően Jakus Szilvia az önkormányzatnak tett előterjesztésében leszögezte, a színházterem eddigi kihasználtsága, illetve a jövőbeli, rövid- és hosszú távú terveihez alkalmazkodva, a szakvéleményben felsorolt okok miatt elengedhetetlen a korszerűsítés. Hozzátette, az egész város kulturális életének meghatározó helyszíneként fontos, hogy itt megfelelő, biztonságos körülmények uralkodjanak, éppen ezért a felújítási munkálatokat szükséges minél hamarabb elvégeztetni, hiszen addig az intézmény képtelen megkezdeni a következő évad rendezvényeinek szervezését, amíg nem látják át pontosan, mikor lesz a kivitelezés várható befejezése.

Mezőfi Zoltán polgármester tájékoztatása alapján a teljes mértékben önerős összeg felhasználásával megvalósuló kivitelezés még az idén megkezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában