Nool.hu videó

2023.11.08. 14:18

Játékosan tanultak a biztonságos bankolásról a gyarmati diákok (fotók, videó)

A Magyar Bankholding Zrt. (MBH Bank) első teljesen átalakított Nógrád vármegyei bankfiókját minap adta át Balassagyarmaton. Az ünnepséget követően az MBH Junior Digitális Programjával a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola dákjai ismerkedhettek meg.

Lászlók Judit

Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

– Digitális kompetenciafejlesztő programsorozatot indít az MBH Bank általános- és középiskolás gyerekek számára – jelentette be a bank elnök-vezérigazgatója, dr. Barna Zsolt a hitelintézet frissen felújított balassagyarmati fiókjának megnyitóján. Hozzátette: – Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja, ennek érdekében folyamatosan keressük az oktatási szervezetekkel való együttműködési lehetőségeket. Az MBH Junior Digitális Programon keresztül szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálni és bátorítani a gyerekeket a technológia alkotó használatára. 

A bankfiók megnyitóján megtudtuk azt is, hogy az együttműködő felek kiemelt célja, hogy 2024 során legalább nyolcezer diákot és az őket tanító pedagógusokat támogassák a legújabb digitális kompetenciák megszerzésében, miközben izgalmas eszközökkel adják át a gyerekeknek a pénzügyi és programozási tudás alapjait. A program célja továbbá, hogy lehetőséget teremtsen a konvergencia régióban élő gyermekek számára életpályájuk alakítására, valamint olyan, azonnal használható módszertani fogásokat mutasson a pedagógusoknak, amelyek alkalmazásával még izgalmasabbá tehetik a tanórákat. 

Az MBH Bank és a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködésével életre hívott MBH Junior Digitális Program keretében elsőként a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg játékos formában a legújabb technológiai trendekkel, és tanulhattak a biztonságos digitális pénzügyekről.

Fókuszálnak a pénzügyi tudatosságra

Guzsaly Péter, a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány és egyben az edukációs program vezetője portálunknak elmondta, hogy három helyszínen tartottak foglalkozásokat a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolában a 3. osztálytól kezdve egészen a 8. osztályig. 

– Én a hetedik, nyolcadik osztályos tanulókkal beszélgettem arról, hogy mi fog velünk történni a közeljövőben vagy a távoliban. Mi ezt karrierorientációnak hívjuk, amelynek lényege, hogy a digitális eszközök hogyan segítik majd az ő munkájukat felnőttként. Ez a foglalkozás fókuszál leginkább a pénzügyi tudatosságra. Az utánfutón lévő helyszínen programozást tanítottunk. A tornateremben pedig robotika várta a diákokat – mondta Guzsaly Péter, aki szerint igyekeznek mindig olyan programokkal érkezni az intézményekbe, hogy azok az elsősök és a végzősök számára is izgalmasak legyenek. 

Kiemelte, az MBH Bankkal való együttműködésük célja, hogy a gyerekek lássák, az informatika minden szakmában jelen van. Továbbá megpróbálják megmutatni azt is, hogy milyen sokrétű ez a szakma. Mint monda, a 45 perces foglalkozás során lehetőségük van arra, hogy a diákokkal elkezdjenek kidolgozni vagy átbeszélni egy ötletet. A foglalkozások után pedig az intézmény kap tőlük egy anyagot a programról. 

Informatikai iparág bárki számára elérhető

– Az MBH Bankkal dolgozunk egy olyan programon, webes felületen a pedagógusok számára, amelyen keresztül olyan anyagokat kaphatnak, amit napról napra tudnak használni. Mi megtanítjuk a gyerekeknek, hogy hogyan tudják használni a digitális eszközöket arra, hogy a céljaikat elérjék. Ugyanis a digitális tudással bármilyen szakmát izgalmassá tudnak tenni – fogalmazott Guzsaly Péter, aki fontosnak tartja, hogy a tanulók megértsék, szorgalommal, mentorokkal, példaképekkel és tanulással az informatikai iparág bárki számára elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában