Lelkigyakorlat

2023.11.16. 08:18

Gyermekre vágyók, párkeresők és elváltak is kapnak lelki segítséget Szentkúton

A több ezer zarándokot vonzó búcsúkat követően a téli, tavaszi időszakban elcsendesedik nemzeti kegyhelyünk, és megnyitja kapuit a kisebb létszámú lelkigyakorlatok előtt. A gyermekre vágyók, a párkeresők és az elváltak is kaphatnak itt segítséget.

Gulyás Edina

A Szűzanya egyik fő feladatköre a közbenjárás a gyermekáldásért, amelynek bizonyítéka az a több száz hálatábla, amelyet folyamatosan kihelyeznek a lourdes-i Szűz Mária barlangjához

Forrás: Beküldött fotó

– Gyermekre vágyók, párkeresők és elváltak is kaphatnak segítséget Mátraverebély-Szentkúton. A számukra szervezett lelkigyakorlatok képesek olyan lelki blokkokat felszabadítani, amely után a legnagyobbnak látszó probléma is rendeződhet. Ezt igazolja a kegyhelyen kihelyezett több száz hálatábla is – tájékoztatta portálunkat Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely sajtófőnöke. 

Hozzátette: a ferencesek által működtetett, a Mátra és a Cserhát-hegység ölelésében található nemzeti kegyhely télen és tavasszal, a több ezer zarándokot vonzó búcsúk után elcsendesedik és megnyitja kapuit a kisebb létszámú lelkigyakorlatok előtt.

– A templomban köttetett házasságok felbomlása után sokan azt hiszik, hogy elváltan már nincs helyük az egyházban, pedig erről szó sincs. Ha más nem, az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlata is mutatja, hogy az egyház nem akarja elengedni a kezüket, számít rájuk – fogalmazott. 

Mint mondta: a Szűzanya egyik fő feladatköre – Orosz Lóránt kegyhelyigazgató szerint – a közbenjárás a gyermekáldásért, amelynek bizonyítéka az a több száz hálatábla, amelyet folyamatosan kihelyeznek a lourdes-i Szűz Mária barlangjához. A visszajelzések alapján a bentlakásos gyermekre vágyók lelkigyakorlatán résztvevő házaspárok akár 30-40 százalékánál megfogan a baba. Az orvosi diplomával is rendelkező Csépányi Gábor atya szerint a szakemberek sokkal korábban nyúlnak a mesterséges eljárásokhoz mint kellene, pedig a lelki okok okozzák többnyire a terméketlen állapotot.

Az egyedülálló, párkereső fiatalok lelkigyakorlata mellett a szerzetesek és papok szüleinek is szerveznek bentlakásos programot a nemzeti kegyhelyen, Barsi Balázs vezetésével. Bővebb információ és részletes program a www.szentkut.hu oldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában