Beruházás

2023.11.29. 07:59

Elkészült a magyarnándori pihenőpark, 33 milliós költségvetéssel valósult meg

Korábban többször beszámoltunk már arról, hogy a település központjában pihenőparkot létesített a magyarnándori önkormányzat. A napokban a beruházás projektmenedzsmentje elkészítette a kivitelezés záró sajtóközleményét.

Hegedűs Henrik

Magyarnándor központja megújult a beruházásnak köszönhetően

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A település centrumában a becskei elágazó szomszédságában két elhanyagolt ingatlan kisajátításával és eltüntetésével alakította ki a faluvezetés ezt a szabadidős övezetet – szól a közlemény –, méghozzá a Terület – és Településfejlesztési Opeatív Program Plusz keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában, mintegy 33 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

A munkálatok keretében gyepesítés, új növények, cserjék és rózsakert telepítése, a gyalogosközlekedés biztonsága érdekében térkövezett burkolat kialakítása, pihenőpavilon építése, kerékpártároló és padok kihelyezése történt meg. Ezen felül a közterületen lerakott illegális hulladékot a projekt keretében az önkormányzat összeszedette és ártalmatlanításra elszállíttatta – írják a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában