Gyász

2023.11.21. 15:35

Elhunyt Nagylóc díszpolgára

A közelmúltban elhunyt Strehó Bertalan, Nagylóc község díszpolgára, a helyi közösség és a megye ismert személyisége, az utolsó citerás – tájékoztatta szerkesztőségünket a család.

Lukács Zsófia

Strehó Bertalan igaz közösségépítő ember volt, aki olyan erős köteléket tudott fonni a generációk közé és köré, melyek ma is erősek. Mindezt halálig tartó hűséggel és elkötelezettséggel tette, példát mutatva a mai fiatalok számára. Mindenkit bizalommal, szeretettel engedett közel magához, önzetlenül segített, ezért példaként szolgálhat mindenki számára – emlékeztek rá búcsúztatóján.

Gyermekkorát és egész életét Nagylócon töltötte. Több mint 40 évet dolgozott nyomdász-technikusként, 20 éven át irányította is a megyei napilap, a Nógrád megjelenésén dolgozó nyomdászokat. Emellett a sportrovat tudósítójaként is munkálkodott. A rendszerváltás után négy cikluson keresztül önkormányzati képviselőként tevékenykedett, több bizottságnak volt tagja, vezetője.
A Nagylóc Polgárőr Egyesület aktív tagja, a felügyelő bizottság vezetője is volt. A Nagylóci Nyugdíjasokért és Hadirokkantakért Egyesület, a Faluvédő Egyesület és a Nagylóc Község Önkormányzata által közösen működtetett Idősek Klubjának tevékeny tagjaként számos rendezvény megvalósulását segítette.A helyi népdalkörben is szerepelt, és az „utolsó citerásként” hosszú ideig zenélt a falu programjain.

Mindig nagy hangsúlyt fektetett a hagyományok ápolására, a tárgyi és szellemi kultúra megörökítésére: az 1992-től évente megjelenő Lóci Kalendárium szerkesztésében aktívan részt vett. Rajongott a sportért, a nagylóci sportegyesület elnökhelyetteseként, gazdasági vezetőjeként, a sakkszakosztály vezetőjeként a falu sportéletének előbbre vitelében munkálkodott. Részt vett a helyi sportcsarnok felépítése céljából indult mozgalomban is. Nagylóc díszpolgáraként 1991-ben „Nagylóc községért” kitüntetésben részesült, majd az ezredfordulón a képviselő-testületben végzett eredményes munkájáért járó kitüntetésben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában