Szociális munka napja

2023.11.10. 16:18

Díjjal ismerték el a szociális területen dolgozók munkáját Salgótarjánban

A szociális munka napjára szerveztek pénteken ünnepséget Salgótarjánban. A rendezvényen hárman vehették át a Szociális munkáért díjat, a mindennapok során végzett áldozatos tevékenységük elismeréseként.

Gulyás Edina

Átadták a „Szociális munkáért” kitüntetést, amit a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központja alapított 2021-ben dolgozói munkájának elismerésére

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A szociális munka napjára szervezett ünnepséget Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása a város önkormányzatával karöltve. A szociális és gyermekjóléti területen dolgozókat a József Attila Művelődési Központba várták. – A nap azokra a szakemberekre irányítja a figyelmet, akik az év minden napján gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat. A munka elismeréseként, amelyet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozók felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végeznek – hangzott el az ünnepségen.

– A területen dolgozók amellett, hogy családjuk esetleg problémáival megküzdenek, segítik a rájuk bízott elesett embereket is. Ez nem munka, hanem hivatás, hiszen az azzal járó terheket nem lehet letenni a nap végén – fogalmazott köszöntőjében Fekete Zsolt polgármester. Hozzátette: legfontosabb feladatuk, hogy minden nehézség ellenére hitet adjanak a rájuk bízott fiatal, vagy idős embereknek. Ez nem egyszerű feladat, embert próbáló tett.

Emberségből adnak példát minden nap

– A szociális területen dolgozók emberségből adnak példát minden nap, amikor idősekkel, rászorulókkal, fiatalokkal, elesettekkel és betegekkel foglalkoznak. Olyan embertársainkkal, akik valahol, valamiért elakadtak az életútjukon és segítségre van szükségük. A szociális szférában végzett munka pótolhatatlan és nélkülözhetetlen – hangsúlyozta beszédében dr. Huszár Máté alpolgármester, a társulás elnöke. – A szociális terület minden dolgozója kitűnően és példaértékűen teljesített a kihívásokkal teli időszakban. Ezért is fontos, hogy megköszönjük magas színvonalú, áldozatkész munkájukat. 

Az alpolgármester kitért a szociális szférát érintő problémákra is. Ezek között említette, hogy az energiaárak növekedése miatt bevezetett takarékossági intézkedések betartása nagy próbatételt jelentett a Salgótarjánban és környékén dolgozó szakembereknek is. – Mindezek ellenére bízok abban, hogy a szociális területen tevékenykedők érzik: nagyra értékeljük áldozatos munkájukat – húzta alá dr. Huszár Máté. 

Díjat adtak át

Az ünnepség végén átadták a „Szociális munkáért” kitüntetést, amit a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központja alapított 2021-ben dolgozói munkájának elismerésére. A díjat ebben az évben Komkáné Feledi Viktória, az Aranykor és a Naplemente idősek klubjának terápiás munkatársa, Lászlók Katalin, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, valamint Molnár Anna vehette át, aki a házi segítségnyújtásban dolgozik Karancsberényben. A rendezvényt Oláh Gergő előadása színesítette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában