Advent

2023.11.05. 14:38

Az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése mellett az ünnepekre is hangolódtak Gyarmaton

A Kórházmisszió Alapítvány idén is megrendezi az Adventi kreatív napokat az egészségügyi dolgozók számára. A kézműves délután első állomásának a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont a napokban. Az esemény az egészségügyi dolgozók munkájának az elismerése mellett a lelkiségről és az ünnepekre való hangolódásról is szólt.

Lászlók Judit

Az esemény az egészségügyi dolgozók munkájának az elismerése mellett a lelkiségről és az ünnepekre való hangolódásról is szólt

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

Mile Nikolett, a Kórházmisszió Alapítvány kurátora portálunknak elmondta, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a szervezetük idén is megrendezi az Adventi kreatív napokat. Ezen elsősorban az ágy mellett dolgozó, kórházi ápolókat, de természetesen néhány fővel az alap- és a járóbeteg-ellátásban dolgozó szakembereket, mentősöket, szociális ápolókat, valamint az összes egészségügyi területen tevékenykedőket is szívesen látják. 

– Az Adventi kreatív napok célja az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése és ennek kifejezése mellett, a köztük lévő kapcsolatok erősítése, a közösségápolás, illetve a lelki hangolódás az ünnepekre, elcsendesedés a rohanó hétköznapokban – ismertette Mile Nikolett. Hozzátete: idén már két megyében, összesen három helyszínen rendezik meg az Adventi kreatív napokat, amelynek első állomását a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Csikász István termében tartották meg. 

Az eseményen a résztvevőket elsőként dr. Jeszenszky-Kovács Ágnes, a nőtincsi II. praxis háziorvosa köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos az erő a mindennapi munka során, amelyet az elhivatottság mellett szintén Istentől kapunk. Majd a bibliai Példabeszédek könyvéből, valamint Ézsaiás próféta könyvéből vett idézetekkel bátorította a jelenlévőket. Ezt követően Béres Lászlóné adventi gondolatai hangzottak el, aki rámutatott arra, milyen fontos szerepet tölt be az életében az Úr Jézus Krisztusba vetett hite, akinek a megszületésére emlékezünk vissza karácsonykor, ezt ünnepeljük. Megosztotta továbbá a résztvevőkkel, hogyan gyógyult meg a rákból, és milyen hálás az egészségügyi dolgozók munkájáért.  – Minden egészségügyi dolgozó ajándék – hangsúlyozta Béres Lászlóné.

A hála szavaival illette

Végül Mile Nikolett, az alapítvány kurátora köszönte meg az évek során befektetett rengeteg munkát Kalcsó Péterné Csókási Gyöngyinek, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Nógrád Vármegyei Szervezete leköszönő elnökének. Elismerő szavaiban méltatta az elnök koronavírus-járvány alatt végzett tevékenységét is. Továbbá személyesen köszönte meg azt a pozitív, támogató hozzáállást, amely során önkéntes munkáját is segítette, aminek nagyban köszönhető az alapítvány tevékenységének a felvirágzása is.

Adventi koszorút, kopogtatót, vagy asztaldíszt készíthettek az egészségügyi dolgozók

A köszöntők után a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetből, a helyi Nemzeti Népegészségügyi Központból (ÁNTSZ), a Szent Erzsébet Idősek Otthonából, a Rétsági Járóbeteg-szakellátó Központból, valamint egyéb praxisból érkező egészségügyi dolgozók adventi koszorút, kopogtatót, vagy asztaldíszt készíthettek. A telt házzal, közel ötven fővel megvalósuló kézműves délután bensőséges, meghitt, szeretetteljes hangulatban telt. Eközben pedig a résztvevőket szeretetvendégséggel is köszöntötték, ugyanis a kemencei Agapé Gyülekezet nő tagjai rengeteg házi süteménnyel készültek az alkalomra, ezáltal kifejezve szeretetüket és tiszteletüket az egészségügyi dolgozók iránt.

Az adventi kreatív napok tovább folytatódnak, a következő állomásnak a Pásztói Margit Kórház Tanácsterme ad majd otthont november 17-én, pénteken 14 órától azoknak, akik november 7-ig, keddig regisztrálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában