Születésnap

2023.11.25. 13:13

Általános iskolás diákok versenyeztek Salgótarjánban

A magyar tudomány napját és a salgótarjáni Pegazus Élményközpont ötödik születésnapját érdekes előadásokkal és játékos versennyel ünnepelték a napokban.

Gulyás Edina

A magyar tudomány napját és a Pegazus Élményközpont ötödik születésnapját a Körúti Tagóvoda gyermekeivel, a salgótarjáni Táncsics Mihály technikum és a Bolyai János Gimnázium tanulóival közösen ünnepelte az intézmény – adták hírül közösségi oldalukon. 

Hozzátették: a kicsiknek Kerényi Lilla mesélt a csillagokról, a nagyobbak „A műholdak a fejünkre esnek?” címmel  hallgattak érdekes előadást, Nyerges Gyula csillagásztól.

A természet világa elnevezésű komplex, játékos természetismereti vetélkedőn öt általános iskola diákjai versenyeztek a legjobb helyezésért. A Kodály Zoltán iskola csapata, a besztercei és a ceredi diákok bizonyultak a legjobbaknak, de nagyon ügyesek voltak a Bolyai gimnázium és a Petőfi Sándor általános iskola tanulói is. 

A nap programjairól senki nem tért haza üres kézzel: voltak, akik új ismeretekkel, mások tudásuk révén elismeréssel, ajándéktárggyal gazdagodtak. A nap zárásaként közösen fogyasztották el a jeles alkalomból készíttetett tortát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában