Donorok

2023.10.12. 08:36

Vért adtak a nógrádi tűzoltók, hogy segítsenek embertársaiknak

Véradást tartott szerdán a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelynek a salgótarjáni tűzoltóság épülete adott otthon.

Nagy Orsolya

Karjukat nyújtották a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai, hogy segítsenek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1999 óta minden év október második szerdáját a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjává nyilvánította. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a világnap célja, hogy az emberek megemlékezzenek a természeti katasztrófák áldozatairól, valamint, hogy köszönetet mondhassanak azon hivatásos munkatársaknak és civileknek, akik részt vesznek a katasztrófahelyzetek kárfelszámolásában.

– Ebből az alkalomból szervezett véradást a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete, az Országos Vérellátó Szolgálat Salgótarjáni Területi Vérellátó és a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A salgótarjáni tűzoltóság biztosított helyet azoknak az önkéntes véradóknak, akik felajánlották vérüket a rászoruló betegeknek – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: a beavatkozó tűzoltók, a hivatali rendben dolgozó katasztrófavédelmi munkatársak, a kéményseprők és az önkéntesek tették tű alá karjukat, hogy vért adhassanak, amely idén is sikeresen zajlott. Az állományból pedig többen is jelentkeztek, hogy vérükkel hozzájárulhassanak az arra rászoruló betegek gyógyulásához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában