Szűrővizsgálatok

2023.10.24. 11:11

Szűrőbusz érkezik a somoskőújfalui kamionparkolóba

Ingyenes szűrőbuszos vizsgálaton vehetnek részt a somoskőújfalui lakosok október 27-én, pénteken.

Veres Edina

A község Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint a település Somosi útján található kamionparkolóban 10 és 16 óra között vehetik majd igénybe a négy keréken érkező ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat a helyiek. 

Az érdeklődők részt vehetnek majd például ujjbegyből történő vérvétellel végzett vércukorszint ellenőrzésen, vérnyomás- és pulzusmérésen, valamint szájüregi- és méhnyakrák szűrésen is. Emellett a szűrőbuszon adott lesz a lehetőség testsúly- és In testmagasság mérésre, továbbá a testtömegindex (BMI), illetve a testösszetétel meghatározására is. A tájékoztatás alapján a fentiekben felsorolt vizsgálatok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A jelentkezési lehetőség a program vége előtt egy órával – azaz 15 órakor – lezárul. A szűréseken való részvételhez a jelentkezőknek magukkal kell vinniük a személyazonosításra alkalmas igazolványukat, illetve TAJ-kártyájukat.

A bejegyzésben Tábori Anita, a település polgármestere arra is felhívta a figyelmet, hogy október 25-ig, szerdáig jelentkezhetnek a +36-70-579-6507-es telefonszámon azok, akik a kamionparkolóban elérhető szűrésre való eljutáshoz szeretnék igénybe venni a falubuszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában