Rendezvény

2023.10.09. 21:28

Rendhagyó biológia órán vettek részt a pásztói középiskolások

A Cserhát élővilágáról tartott előadást Harmos Krisztián, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegységének vezetője több osztálynak is az Állatok világnapján – közölte a Mikszáth Kálmán Gimnázium közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Harmos Krisztián tartotta a rendhagyó biológiaórát a pásztói diákoknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Mint írták, az előadás során áttekintették a Cserhát kialakulását, jellegzetes földrajzi képződményeit. Megismerhették az itt található élőhelyek típusait, – erdők, ligeterdők, bokorerdők, szilikátsziklagyepek, félszáraz irtásrétek, sztyepprétek, fás legelők és láprétek – tulajdonságait, valamint a csak itt előforduló bennszülött, ritka, védett növény- és állatfajokat.

Hozzátették: megtudhatták azt is például, hogy Pásztó környékén nagyobb tömegben előfordul a magyar tarsza, és, hogy a lándzsás karimáspoloska nősténye a hímre rakja petéit, aki a kikelésig vigyáz rájuk, valamint azt, hogy az eskereplye palóc kifejezés nem más, mint a foltos szalamandra tájnyelvi megfelelője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában