NATO-futás

2023.10.03. 14:50

Nógrádi katonák is rajtvonalhoz álltak a NATO-futáson: jó szintidővel vették a távokat

A Bocskai Portyán való részvétel után a NATO-futáson is rajtvonalhoz álltak a nógrádi területvédelmi zászlóalj katonái a közelmúltban. A próbatétel négy, illetve tíz kilométeres versenyszámaiban egyaránt megméretették magukat szűkebb hazánk katonái, méghozzá jó szintidővel.

Veres Edina

Az elmúlt időszakban több megmérettetésen is tanúbizonyságot tehettek állóképességükről a katonák

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt időszakban több megmérettetésen is tanúbizonyságot tehettek állóképességükről az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) katonái. Mint arról portálunk is beszámolt: a Debrecen térségében zajló 14. Bocskai Portya nevű katonai teljesítménytúra 40 kilométeres, egyenruházatban végrehajtandó távját teljesítették szép eredménnyel szűkebb hazánk alakulatának egyenruhásai. Szintidejükkel ugyanis a mezőny első felében végeztek.

A közelmúltban egy másik próbatételen, a Budapesten rendezett 18. NATO-futáson is felsorakoztak a rajtvonal mögött a nógrádi katonák. A sporteseményről a honvedelem.hu oldal is beszámolt. 

Mint írták: ez alkalommal az első mezőnyt dr. Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja indította el. A dékán beszédében hangsúlyozta: a neves rendezvény közel két évtizedes múltjával a hazai sportélet oszlopos tagjává vált, ami egyszerre mutatja elhivatottságunkat a sport szeretete, illetve a szövetségi rendszerünk iránt.

A Budapesti Atlétikai Szövetség, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Szövetség által szervezett versenyen idén is négy, illetve tíz kilométeres versenyszámokra nevezhettek az érdeklődők. A hosszabb táv váltóban is teljesíthető volt. A 25. TVZ állományából a próbatétel mindkét kategóriájára jelentkeztek indulók. A nógrádi katonák az esős idő ellenére, a csodálatos környezetű útvonalon sikerrel, jó szintidővel teljesítették a vállalt kilométereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában