Csapatzászló adományozás

2023.10.24. 20:55

Nógrádi katona is szeget ütött a zászlórúdba a szolnoki ünnepségen

Csapatzászló adományozó ünnepségen vett részt a 25. Területvédelmi Zászlóalj küldöttsége Szolnokon, a Szentháromság templomban kedden. A katonai becsület, a hősiesség, a dicsőség és a feltétlen elkötelezettség szimbólumát a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred számára adták át, amelynek alárendeltségébe a nógrádi alakulat is tartozik.

Nool.hu

A zászlótartó rúdra a nógrádi alakulat képviseletében Takács Tibor őrnagy, a 25. TVZ parancsnok-helyettese vert szeget

Forrás: Szoljon.hu

Fotó: Nagy Balázs

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred csapatzászlaját Szolnokon, a Belvárosi Szentháromság templomban. Az eseményen az ezred alárendeltségébe tartozó három zászlóalj, azaz a Nógrád vármegyei 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj, a Heves vármegyei 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj, valamint Jász-Nagykun Szolnok vármegyei 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj egyaránt képviseltette magát.

A Szoljon.hu cikkéből kiderült, hogy az ünnepségen több rangos vendég is tiszteletét tette. Így például az államfő megbízásából dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója és főhadsegédje, illetve Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára is helyet foglalt a megjelentek sorában. Mellettük Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar vezérkar főnökének a helyettese, valamint dr. Drót László dandártábornok, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka is részt vett az eseményen.

– A csapatzászló az egyik legősibb és legfontosabb jelkép. A katonai becsület, a hősiesség, a dicsőség és a feltétlen elkötelezettség szimbóluma – emelte ki beszédében Gion Gábor államtitkár.

Ezután dr. Kun Szabó István vezérőrnagy átadta a csapatzászlót Kovács Imre ezredesnek, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnokának, majd a vezérőrnagy zászlószalagot is elhelyezett a lobogón. A jelképet Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség Lelkészi kar vezetője szentelte fel, Hankóczy Gergely alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt tábori lelkésze pedig megáldotta.

Ezt követően a hagyományoknak megfelelően felszegelték a zászlót a tartórúdra, amelybe a nógrádi alakulat képviseletében Takács Tibor őrnagy, a 25. TVZ parancsnok-helyettese vert szeget. Az ünnepség végén „zászlóanyaként” Hadvina Dóra olimpiai bajnok kajakos is szalagot kötött a csapatzászlóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában