Állatok világnapja

2023.10.08. 10:44

Fotópályázatot hirdetett a bátonyterenyei középiskola az állatok világnapja alkalmából

Veres Edina

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik világszerte október 4-én. A Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium egy kedves összeállítást is készített e jeles alkalomra. 

Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik világszerte – így Magyarországon is – október 4-én, azaz Assisi Szent Ferenc emléknapján. Szerdán a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola egy montázst is megosztott a közösségi oldalán. Az érdeklődők számára az állatok világnapjával, illetve annak céljával kapcsolatban nyújtott információt a valamivel több mint háromperces videó. Mindemellett abból az is kiderült, hogy az eseményhez kötődően a Fáy természettudományi munkaközössége egy fotópályázatot hirdetett idén. Az oktatási intézmény tanulói, oktatói és munkatársai közül sokan ragadták meg az alkalmat, és jelentkeztek képeikkel a kiírásra, így az összeállításban például kutyás, macskás, nyulas, kacsás, kecskés, sündisznós, illetve kígyós képek mutatták be az „állati vidám arcokat” a Fáy-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában