Halloween-i véradás

2023.10.26. 09:58

Boszorkányok és vámpírok veszik a donorok vérét a salgótarjáni rendezvényen

Vámpírok és boszorkányok várják a donorokat október 27-én, pénteken a halloween-i retró véradáson.

Gulyás Edina

Hamisítatlan halloween-i hangulattal készül a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete az október 27-i véradóeseményre, amit Salgótarján szívében tartanak. A donorok a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban, a Klapka út 4. szám alatt 12 és 17 óra között nyújthatják karjukat tűszúrásra. Önzetlenségüket számos meglepetéssel és ajándékkal hálálják majd meg a szervezők. 

– A retró véradásokon már megszokott sör és virsli természetesen minden résztvevőnek jár, ezen kívül pedig boszorkányvért is kóstolhatnak. Zsákbamacskát értékes nyereményekért lehet húzni, azok között színházjegy is található. A helyi mozi jóvoltából pedig mindenki pattogatott kukoricát majszolhat – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. – Mindenkit várunk, aki egészséges és elmúlt 18 éves. Az ennél fiatalabbakra is gondoltunk, amíg a szülőknek a „vámpírok” a vérüket veszik, addig a boszorkányok csillámtetkót varázsolnak a lurkókra. 

Mint mondta: szükség van a véradókra, hiszen a közelgő Mindenszentek ünnepére fel kell tölteni a vérkészleteket, hogy a betegek ellátása zavartalan legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában