Nool.hu podcast

2023.10.17. 19:58

Berkenyéről a Bridgestone-ig: büszke nógrádi származására az igazgató (podcast)

A vérszilvafákról jól ismert apró nógrádi faluban, Berkenyén nőtt fel. Gyerekként színésznőnek készült. Topolcsik Melindát mégis egészen más területre sodorta az élet. Egy férfias szakmában bizonyította a rátermettségét, nem is akárhogyan! Ma a világszerte ismert gumiabroncsgyártó cég, a Bridgestone hazai igazgatója.

Gulyás Edina

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabanya elnök-ügyvezető igazgatója

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A Nool.hu podcast sorozatának ezúttal Topolcsik Melinda a vendége. Az, hogy fiatal nőként egy nemzetközi nagyvállalat hazai gyárát vezeti, már önmagában elismerésre méltó. Azonban ha bemutatkozáskor elmondja, hogy egy igen férfias területen, az autógyártásban sikerült ilyen jelentős karriert befutnia, legtöbbször meghökkennek az emberek. 

Az interjú során elárulta: gyerekként ő sem arról álmodozott, hogy egy gumiabroncsokat gyártó vállalat igazgatói székében ül majd. Az élet mégis úgy hozta, hogy egy autógyártásban érdekelt rétsági cégnél helyezkedett el az egyetemi évek után és maradt is ezen a területen. Beszélgetésünkből kiderül, hogy milyen vezetőnek tartja magát, ahogy az is, mennyire nehéz nőként helyt állni egy férfias szakmában. 

Arra a kérdésre is választ kaptunk, milyen szálak fűzik Nógrádhoz és elképzelhetőnek tartja-e, hogy egyszer újra itt él majd? Tartsanak velünk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában