Családok

2023.10.30. 09:41

Becsó Zsolt: a CSOK Plusz minden eddiginél nagyobb támogatás!

Az elmúlt héten jelentette be a kormány, hogy új családtámogatási formát vezetnek be CSOK Plusz néven. Becsó Zsolt, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője hétfőn közleményben számolt be a részletekről.

Nool.hu

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő

Forrás: beküldött fotó

„Az orosz-ukrán háború, az Európát napról napra egyre jobban fenyegető terrorkitettség és inflációs nyomás ellenére is mindent megteszünk azért, hogy segítsük a magyar fiatalokat abban, hogy gyermekeket vállalhassanak. Éppen ezért a Fidesz-KDNP kormány 2024. január 1-től bevezeti a CSOK Pluszt, ami minden eddiginél nagyobb támogatást nyújt a gyermekeket vállaló párok otthonteremtésében. Ez az intézkedés nagyon jó hír a kelet-nógrádi településeknek is” – fogalmazott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

Hétfői közleményében kitért arra is, hogy a CSOK Plusz egy rendkívül kedvezményes, államilag támogatott hitel, amelyet a gyermekvállalást tervező vagy meglévő gyermek(ek) mellett újabb gyermek(ek) vállalását tervező családok tudnak igénybe venni első közös otthon vásárlásához vagy bővítéséhez, esetleg nagyobb közös otthon vásárlásához.

A legfontosabb tudnivalókról a képviselő elárulta, hogy az új családtámogatás a kistelepüléseken és a városokban is igénybe vehető; a felvehető hitel gyerekszám függvényében 15, 30 vagy 50 millió forint lehet; a kamat mértéke 3 százalék; az önrész 10 százalék (felújításnál, bővítésnél 20 százalék); a futamidő 10-25 év; az édesanyák pedig 41 éves korukig vehetik fel. A képviselő hozzátette: legfeljebb 80 millió forintért lehet első lakást vásárolni; az első évben nem kell tőkét törleszteni, csak kamatot fizetni; valamint ingyenes típustervekkel is segítik az építkezőket. Az új támogatás telekvásárlásra nem igényelhető.

„Novemberre elkészülnek a részletszabályok, amelyek leglényegesebb elemeiről tájékoztatást fogok adni a későbbiekben. Fontos tudni azt is, hogy a falusi CSOK továbbra is megmarad. A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy a gyermeket vállalni kívánó családok elől a lehető legtöbb anyagi akadály elháruljon. Bízunk benne, hogy a magyar családpolitika sikere továbbra is töretlen marad” – írta közleményében Becsó Zsolt.

Mint a honatya fogalmazott, generációkon átívelő, a nemzet megmaradását szolgáló stratégiai céljaik nem eshetnek áldozatul semmilyen világpolitikai nehézségnek. „Bízom benne, hogy Kelet-Nógrád településein is sokan ének majd ezzel a lehetőséggel” – zárta gondolatait a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában