Vízfolyás

2023.10.07. 09:25

Balesetveszélyes útszakaszra figyelmeztet a Közút – Mizserfánál közlekedjünk nagyon óvatosan!

Folyamatos vízátfolyás nehezíti meg a közlekedést, balesetveszélyes helyzetet okozva ezzel a Kisterenye-Mátraszele összekötő út, mizserfai elágazó közelében – hívta fel a figyelmet Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Nagy Orsolya

Balesetveszélyes útszakasz okozhat gondot a közlekedőknek. – Feltételezhetően a szomszédos területen korábban kialakított tó felől érkező vizek kerülnek az üzemeltetésünkbe tartozó útszakaszra, folyamatosan alámossák azt. A csapadékvíz-elvezető rendszerünk az alámosás miatt telítetté vált, az oda érkező vizek elvezetésére már nem képes – közölte az igazgató.

Hozzátette: a Közút munkatársai amint észlelték a kialakult veszélyhelyzetet, a szükséges forgalomtechnikai eszközökkel jelezték az arra közlekedők felé, valamint megkezdték a probléma elhárításához szükséges háttérfeladatokat is.

Ezen kívül levelet is írtak a tó tulajdonosának, hogy minél előbb szüntesse meg a balesetveszélyes helyzetet. Ezzel egyidőben pedig értesítették a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Főosztályát is, és kérték a kialakult eset soron kívüli kivizsgálását, valamint intézkedésüket.

Lehel Zoltán arra is kitért, hogy közútkezelői oldalról valamennyi lehetséges intézkedést megtettek.

– A kollégák jelenleg a terület kaszálásával, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer munkagéppel történő felszabadításával igyekeznek a rajtunk kívül álló okok miatt fennálló veszélyhelyzetet elhárítani és a víz elfolyását elősegíteni. A rendelkezésünkre álló valamennyi eszköz bevetése ellenére sem tudjuk az átfolyást teljes egészében megszüntetni, mivel annak forrását nincs lehetőségünk elhárítani, azt csak annak okozója tudja megtenni – hangsúlyozta az igazgató.

Kifejtette továbbá: a kaszálással egyidőben több fát is kivágtak a területről, amelyek szintén a folyamatos vízben állás miatt váltak veszélyessé.

Lehel Zoltán arra hívja fel az arra közlekedők figyelmét, hogy az útburkolat jelenleg is csúszásveszélyes, azonban az időjárás lehűlésével megnő az esetleges lefagyás kockázata, ami tovább növeli a helyszínen a balesetveszélyt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában