Siker

2023.10.10. 11:27

A dobogó több fokán is nógrádi kadét állhatott a tartalékos honvédek versenyén

A nógrádi zászlóalj katonái és a Honvéd Kadét Programban résztvevő öt középiskola diákjai képviselték szűkebb hazánkat az MH 3. Területvédelmi Ezred által szervezett sporteseményen a napokban.

Veres Edina

A nógrádi csapat csoportképe a szolnoki megmérettetésen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Vármegyénk tanulói szép teljesítménnyel zárták a szolnoki megmérettetést: a dobogóra két intézmény csapata is felállhatott, az első helyen végző balassagyarmati mikszáthosok pedig a házigazda város honvéd kollégiumának fiataljait is maguk mögé utasították. 

Sportos eseménnyel ünnepelte a tartalékos honvédek napját a szolnoki Tiszaligetben az MH 3. Területvédelmi Ezred a közelmúltban. A Futás az önkéntesekért nevű rendezvényen az ezred alárendeltségébe tartozó területvédelmi zászlóaljakon túl Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád vármegyéből összesen 19, a Honvéd Kadét Programban résztvevő középiskola képviseltette magát. A – hagyományteremtő szándékkal megrendezett – testmozgással teli nappal a szervezők egyfelől a fent említett jeles alkalomról kívántak megemlékezni, másrészről különböző sportos programokkal a tartalékos állomány és a honvéd kadétok kapcsolatainak ápolását tűzték ki célul. 

Számos programmal színesítették a verseny programját

Így például a katonák távfutásban tehették próbára kitartásukat, míg a fiatal „kadétok” négytagú csapatai gumikarabéllyal teljesített váltófutásban mérhették össze rátermettségüket. A versenyen túl természetesen megannyi egyéb kísérőprogram, egyebek mellett laser és airsoft lövészet, vagy épp fegyverbemutatók színesítették az eseményt, de a gyerekek a civil szervezet sátránál is sok érdekes információval, élménnyel gazdagodhattak.

A megmozduláson szűkebb hazánkból – a 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj több katonájával közösen – öt oktatási intézmény vett részt: a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola, az NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium.

 Istvanovszki Ambrust bajnokká avatta sportteljesítménye
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

A diákoknak hirdetett versenyben, a 19 induló csapat közül a dobogó legfelső fokát a NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola kadétjai hódították meg néhány másodperccel megelőzve a második helyezést elérő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiuma csoportját. A harmadik helyezést a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium fiataljai a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulóival osztották meg. A próbatétel szorosságát az is jelezte, hogy a „bronzérmesek” teljesítménye is csupán hét másodperccel maradt el a győztesétől. 

A váltófutásban elért első hely mellett a Mikszáth Kálmán nevét viselő balassagyarmati intézmény Szolnokról egy különdíjat is hazahozhatott, amit az iskola egyik tanulója, Istvanovszki Ambrus érdemelt ki. A fiatal nem kevesebb mint 5 perc 4 másodpercig tartotta ki a plank-gyakorlatot, amivel „bajnokká” vált a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában