Megemlékezés

2023.09.02. 09:45

Vasárnap Vizsláson várja vendégeit a nógrádi bányásznap, díjakat is átadnak

A bányászmúlttal rendelkező települések a hétvégén rendeztek vagy rendeznek valamilyen ünnepséget a nehéz munkát végző elődök tiszteletére.

Nool.hu

A vizslási bányászok emlékműve. A rajta szereplő nevek tanúsága szerint a nógrádi szénbányászat évtizedei alatt 25 helyi ember hunyt el munka közben

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

Nógrád legjelentősebb bányásznapi rendezvénynek, a 73. Nógrád Vármegyei Bányásznapnak Vizslás ad idén otthont szeptember 3-án, vasárnap. 

Az esemény során 11 órakor koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tartanak a helyi bányász emlékműnél. Ezután, a délben kezdődő megnyitón, a község nagyszínpada előtti téren Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szól az egybegyűltekhez. Őt követően Rabi Ferenc, a Bánya-,Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke köszönti a megjelenteket. 

A programot kulturális műsor is színesíti majd, amelyen kitüntetéseket, díjakat és emléktárgyakat is átadnak az arra érdemes embereknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában