Találkozó

2023.09.23. 13:58

Varsányba látogatott az európai parlamenti képviselő

Kanyó Judit, Varsány polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a napokban a településre látogatott Schaller-Baross Ernő európai parlamenti képviselő.

Lászlók Judit

Mint írta: Schaller-Baross Ernő szakmai munkáját a Jogi Bizottságban (JURI) és a Foglalkoztatási és Szociális Bizottságban (EMPL) főtagként, a Fejlesztési Bizottságban (DEVE) és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben pedig póttagként kezdte meg 2021-ben. Majd elárulta, hogy az európai parlamenti képviselő felmenői révén kötődik településhez, akik a varsányi temetőben nyugszanak.

– A találkozás során bemutattuk községünket, beszélgettünk a tervezett fejlesztésekről, különös tekintettel az idősek otthonára. Megnéztük a család által régen lakott kúriát – amely ma is lakóházként szolgál –, továbbá ellátogattunk az iskolába is. A temetőben pedig a képviselő megkoszorúzta a felmenők sírját. Mindezek után Nógrádsipeken megnéztük a Balás-kúriát, majd a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthonába látogattunk, ahol egy teljeskörű ismertetőt kaptunk az ott folyó szociális munkáról, ami mindnyájunkat megérintett – írta a polgármester a bejegyzésében.

Hozzátette: a találkozó létrejöttét köszönik Bárány Anzelmnek, a bécsi Collegium Hungaricum vezetőjének, aki szintén varsányi gyökerekkel rendelkezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában