Rendezvény

2023.09.22. 21:26

Új kerékpárutakon gurulhattak a pásztóiak a bringás rendezvényen

A településen folytatódott a Biztonság Hete elnevezésű programsorozat, ahol Bringás Délutánt tartottak péntek délután Pásztón a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület és a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében.

Nagy Orsolya

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület bringásai segédkeztek az ügyességi feladatoknál

Forrás: Facebook / Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság

Kéri István, a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület alelnöke portálunknak elmondta, hogy a rendezvényre elsősorban (de nem kizárólag) 6 és 14 év közötti gyermekeket és szüleiket, valamint általános iskolás gyermekcsoportokat vártak. Hozzátette: az esemény célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a kerékpáros közlekedés alapvetői szabályaival és a kerékpár kötelező tartozékaival.

Az alelnök arra is kitért, hogy a látogatók részt vehettek kerékpáros ügyességi pályán és balesetmegelőzési foglalkozásokon is. Volt egyebek mellett kockakirakó, KRESZ kirakó és egyéb játékos feladatok. Az első ötven résztvevő pedig ajándék láthatóságot elősegítő kerékpáros eszközöket kapott.

Kéri István kiemelte, hogy az esemény apropóját elsősorban az adta, hogy a közelmúltban elkészült a Zagyva-völgyi kerékpárút új szakasza Szurdokpüspöki és Pásztó között. A beruházás során összesen 11 320 méteren létesült kerékpárút. A legtöbb területen kerékpárutat építettek, ahol pedig erre nem volt lehetőség, ott kerékpársávot jelöltek ki. Új kerékpárforgalmi útvonal létesült tehát Pásztó és Szurdokpüspöki, valamint az adott települések belterülete és a lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek között.

Az alelnök kifejtette: a közlekedésbiztonsági előrelépést is jelentő fejlesztés egyaránt szolgálja a hivatásforgalmi és a rekreációs vagy turisztikai kerékpározást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában