Biztonság

2023.09.19. 14:19

Minden a biztonságról és a megelőzésről szólt ma Salgótarján főterén

A Biztonság Hetét évek óta azzal a céllal rendezik meg, hogy felhívják a figyelmet a közlekedés során, az otthonokban és a munkahelyeken leselkedő veszélyekre, ezzel egyidejűleg azok megelőzésére is. Salgótarján főterén ma a legalapvetőbb tudnivalókkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gulyás Edina

A legkisebbeknek nagy élményt jelentett a rendezvényen való részvétel

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember 18. és szeptember 24. között rendezi meg idén az országos Biztonság Hete elnevezésű programsorozatot, amelyhez a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. 

– A rendőr-főkapitányság, a társhatóságok együttműködésével, balesetmegelőzési céllal rendezett programot kedden Salgótarján főterén. Ezzel szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára és a balesetek megelőzésére – tájékoztatott Király-Kollár Ramóna, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A nap folyamán az érdeklődők bepillantást nyerhettek a főkapitányság és a társszervek munkájába is, illetve tájékozódhattak a rendőrség szakirányú képzéseivel kapcsolatban.

A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a közlekedés során, az otthonokban és a munkahelyeken leselkedő veszélyekre
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A térre látogatók a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bűnmegelőzési centrumában arra a kérdésre kaptak választ, hogy a lakásban hogyan lehet biztonságban elhelyezni az értékeket. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete az újraélesztés lépéseit és a helyes sebkötözést mutatta be. A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívta fel a figyelmet. Sátrukban különböző színezőkkel és kirakókkal játékosan ismerhették meg a tudnivalókat a gyerekek. 

– A Területi Tűzmegelőzési Bizottság és a katasztrófavédelem szakemberei elsősorban a lakástüzek megelőzéséről, illetve a szénmonoxiddal összefüggő esetekről tájékoztatták az érdeklődőket, akik a füst-, és szénmonoxid-érzékelőket is kipróbálhatták – fogalmazott Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátetette: az ide látogatók felpróbálhatták a tűzoltók beavatkozó védőruháját és hátukra vehették a sűrített levegős légzőkészüléket is.

Kipróbálhatták a részeg szemüveget is

A programhoz csatlakozott a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület is, amely évek óta együttműködik a megyei balesetmegelőzési bizottsággal, hiszen közös céljuk, hogy a kerékpárosok balesetmentesen közlekedjenek. Az egyesület ennek gyakorlására egy ügyességi pályát alakított ki. 

A Biztonság Hete salgótarjáni rendezvényeit óvodások és középiskolások is meglátogatták, a Stromfeld Aurél Technikum 11/C osztályos tanulói elmondásuk szerint sok ismerettel gazdagodtak a délelőtt folyamán. Kipróbálták magukat a kerékpár pályán, felpróbálták a részeg szemüveget, sőt, a helyes kézmosás lépéseit is elsajátították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában