Tanév

2023.09.08. 09:10

Rendben indult a tanév, nőtt a diákok száma Balassagyarmaton

Lászlók Judit

A Dózsa György Általános Iskolában is rendben indult a szeptember

Forrás: Facebook / Csach Gábor

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy rendben indult a tanév a városban. Mint írta, az idei nevelési évet 470 óvodás – ez a szám hárommal több a tavalyihoz képest – kezdte el 46 pedagógussal. Az óvodások 70 százaléka balassagyarmati. A három állami általános, egy állami gyógypedagógiai, egy egyházi iskolában és gimnáziumban, az egy állami gimnáziumban, egy állami gyógypedagógiai szakiskolában, és a három állami szakgimnáziumban, technikumban, illetve szakiskolai képzésben idén 3544 diák – ez harminchárommal több a tavalyihoz képest – kezdte meg a tanévet 404 pedagógussal. Az alapfokú és középiskolások 40 százaléka balassagyarmati.

– Az ovikban és mindegyik iskolában rendben indult a tanév, a városban sikerült minden intézményben megoldani a diáklétszám növekedése mellett a megfelelő szakos ellátottságot – közölte polgármester a bejegyzésben. Kitért arra is, hogy a Kiss Árpád Általános Iskolában az elektromos hálózat 35 millió forintos felújításának elhúzódó közbeszerzési eljárása miatt hat osztályban a Vármegyeházán folyik a tanítás a munkák befejezéséig, előreláthatólag október közepéig. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában