Iskolakezdés

2023.09.01. 08:38

Pénzzel segíti a karancsberényi diákok iskolakezdését az önkormányzat

Tanszertámogatással segíti a karancsberényi önkormányzat a diákok iskolakezdését, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 171 ezer forintot.

Gubányi Patrik

Általános iskolások 15, középiskolások 20 ezer forintot kaphatnak jogosultság esetén

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Berán Dániel

Karancsberény önkormányzata egyszeri tanszertámogatással segíti azokat, akiknek gyermeke általános-, vagy középiskolában tanul, valamint azoknak a fiatal felnőtteknek, akik köznevelési-, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulnak – derül ki a község közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből. 

A karancsberényi lakóhelyű általános iskolai tanulók fejenként 15 ezer forintot, a középiskolai nappali tanulmányokat folytató diákok fejenként 20 ezer forintot, a főiskolán és egyetemen elhelyezkedő nappali tagozatos fiatalok pedig 25 ezer forintot kapnak.

A bejegyzésben kiemelték: a támogatás azon kérelmező részére nyújtható, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 171 ezer forintot. Hozzátették: a tanszertámogatást a helyi hivatalban igényelhető kérelem nyomtatványon kell benyújtani október 31-ig, keddig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában