Munkálatok

2023.09.16. 09:31

Parkolási gondokat enyhítenek a vízelvezető árok lefedésével Rétságon

Napokon belül új helyszínen folytatódnak Rétságon a városkarbantartási munkálatok. Az óvoda előtti útszakaszon lefedik a vízelvezető árkokat, amitől a parkolási gondok enyhítését reméli a helyi önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán polgármester éppen a probléma okát mutatja

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi járási székhelyen, a Mikszáth utcában található a település óvodája, ráadásul nemsokára szemközt megkezdi működését a bölcsőde is. A reggeli órákban arrafelé igen nagy a forgalom, főként a gyerekeket az intézménybe szállító szülők jóvoltából. Ez természetesen parkolási nehézségeket eredményez, aminek enyhítésén sokáig gondolkodott az önkormányzat, míg eljutottak a végleges megoldáshoz.

 – Itt, ezen a részen a legszorultabb a helyzet – hajolt a helyszínen a betonozott vízelvezető árok fölé Mezőfi Zoltán, mutatva a probléma eredetét. – Sajnos nagyon szűk az utca keresztmetszete, így, ha egy viszonylag nagyobb méretű autó leparkol, akár csak annyi időre, hogy az apuka vagy anyuka bekíséri gyermekét az óvodába, már torlódást, alkalmi fennakadást okoz. Megvizsgáltuk a körülményeket és végül azt a döntést hoztuk, hogy a gépjárművek által használt felület kiszélesítése érdekében, a városkarbantartási költségek terhére, saját erőből lefedetjük a csapadékvíz-elvezetés árkait.

Mezőfi Zoltán hozzátette: a munkálatok napokon belül elkezdődnek, így kéri az érintetteket a Mikszáth utcában a fokozott figyelemre, illetve türelemre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában